Kerületi Diákolimpia szervezők figyelmébe

by admin 798 views0

Tisztelt Versenyszervezők! Az “Amatőr” egyéni Diákolimpia kerületi versenyeinek lebonyolításakor szíveskedjenek az alábbi szempontokat betartani:
  • Értékszámos és Amatőr kategóriába tartozó versenyzők nem játszhatnak egy mezőnyben (ez elsősorban azokra a kerületekre vonatkozik, ahol egy versenyt rendeznek, és egyéni eredményekből számítják ki a csapateredményeket)
  • Különböző korcsoportba tartozó játékosok (pl. I. és II.) nem játszhatnak egy mezőnyben
  • Lányok és fiúk nem játszhatnak egy mezőnyben
Azokat a kerületi jegyzőkönyveket, amelyek nem felelnek meg a fenti feltételeknek, nem áll módunkban a továbbjutás szempontjából elfogadni. Amennyiben egy kategóriában egyetlen induló van, ő automatikus továbbjutó. Két induló esetén javasolt párosmérkőzés rendezése, 3-6 induló esetén szimpla vagy dupla körmérkőzés, a párhuzamosan bonyolított versenyek fordulószámától függően, 7-8 induló esetén körmérkőzés (esetleg 5 fordulós svájci), 9 vagy több induló esetén svájci rendszer (vagy ha belefér az időbe, körmérkőzés). A kerületi versenyek elsődleges feladata a továbbjutás eldöntése, abban az esetben is, ha ez a verseny élvezeti értékének rovására megy. Kérem a fentiek szíves megértését és betartását! Gyömbér Tamás a budapesti egyéni Diákolimpia főszervezője