Tedd Meg MAgadért! 2017

by admin 515 views0

Nagy sikerrel zárult az idén 150 éves FŐKERT környezettudatos családi- és sportnapja a Gellérthegyen. Átadtuk sokak kedvencét, a teljesen felújított gellérthegyi csúszdás játszóteret, amit a gyerekek azonnal birtokba is vettek. Változatos sport- és szabadidős tevékenységekben vehettek részt az érdeklődők, továbbá koncertek, táncbemutatók, közműcégek standjai, divatbemutató és ügyességi játékok is színesítették a programot. – írja a http://www.fokert.hu

Egészséges életmód, zöld jövő, színpadi programok, közműcégek, kézműves termékek, divatbemutató, koncertek, food truck show, csapat- és egyéni sportprogramok. A FŐKERT Nonprofit Zrt. Budapest Főváros Önkormányzata Sportosztályával karöltve idén 5. alkalommal rendezte meg a „Tedd Meg MAgadért!” elnevezésű nagyszabású környezettudatos családi – és sportnapját 2017. június 17-én a Gellérthegyen.

 

A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester, védnökei Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője és Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere volt.

 

A rendezvényt Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Szabó József, a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg délelőtt 10 órakor. A FŐKERT különleges ajándékkal kedveskedett a budapestieknek: a Társaság 150 éves jubileuma alkalmából átadta sokak kedvencét, a teljesen felújított Gellérthegyi Csúszdás Játszóteret.

 

A 2017-ben fennállásának 150. évfordulóját ünneplő Fővárosi Kertészet kiemelt rendezvénye volt a gellérthegyi esemény. A „Tedd Meg MAgadért!” célja az volt, hogy erősítse az „én városom” életérzést, valamint, hogy felhívja a figyelmet: a városi zöld tér mindenkié. Közösen használjuk, alakítjuk, élvezzük az általuk nyújtott előnyöket és éppen ezért közösen is kell tennünk zöldfelületeink, tereink szépségéért, megóvásáért.

 

A rendezvényen bemutatkoztak Budapest közművállalatai is, akik mind stratégiai céljuknak tűzték ki a fenntarthatóságot, a környezettudatos személet terjesztését és az edukációt. A látogatók hasznos információkkal és érdekességekkel gazdagított szórakoztató- és sportprogramokon vehettek részt a nyári szünet első hétvégéjén, a Gellérthegyen.

Az esemény fotógalériája és a teljes cikk megtekinthető a következő linken: http://www.fokert.hu/tedd-meg-magadert-2017/