Budapest fiatal atlétacsapata megnyerte a REWE kupát!

by admin 1 123 views0

Dortmundban 22. alkalommal rendezték meg a nemzetközi fedettpályás versenyt, a Nemzetközi Városok Viadalát az U12-U16-s korosztály számára. A hat nemzetből 400 fiú és lány vett részt a Helmut-Körnig-Halle Nemzetközi Ifjúsági Találkozón.

Dortmund polgármestere, Birgit Jörder, aki a rendezvény védnökeként köszöntötte a sportolókat, lelkesen nyilatkozott. “Ez az összehasonlítás azt mutatja, hogy Dortmundnak több van, mint a futball. Nagyon jó, hogy Európából oly sok fiatal érkezett . A Nemzetközi Városok Viadala hosszú évek óta hozzájárult Dortmund jó hírnevéhez az atlétika sportág területén “- hangsúlyozta Jörder.

A Fővárost a nemzetközi megmérettetésen az egyéni és csapatversenyen 45 fiatal atléta képviselte. A csapatok rangsorában a Budapest kiemelkedő fiatal tehetségei sikeresen megvédték a REWE kupát, Budapest csapata (926 p.) egyértelműen megelőzte Dortmundot (753 p.) és Eindhovent (547 p.).

A REWE Kupán részt vett Budapest csapat győzeleméről Nemeslaki Tivadar, a csapat vezetője nyilatkozott: „Nagyon örülök a dortmundi győzelemnek! Európában egyedülálló, hogy fedett-pályás nemzetközi versenyt rendezzenek a legfiatalabb korosztály számára, mely évről-évre nagy élményt, tapasztalatszerzést jelent, és egyben sikereket! A csapatból többen egyéni csúcsokkal, kiváló eredményekkel térhettek haza.”

Forrás: http://www.bpatletika.hu/budapest-fiatal-atletacsapata-megnyerte-a-rewe-kupat/