Továbbra is igen népszerű a Budapest-kupa

by admin 817 views0

Huszonhárom ország kétszázhat egyesületének 1512 versenyzője lépett tatamira a 31. Budapest-kupa nemzetközi judo versenyen, a közép-európai régió egyik legrangosabb utánpótlásversenyén.

Április utolsó hétvégéjén a Megyeri úti jégcsarnokban nyolc tatamin zajlottak a küzdelmek, amelyre ebben az évben négy kontinensről – Európából, Észak-Amerikából, Afrikából és Ausztráliából is érkeztek vendégek. Huszonhárom ország (Ausztrália, Ausztria, Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Kanada, Lengyelország, Moldova, Nagy-Britannia, Románia, Olaszország, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Ukrajna és Magyarország) érkeztek judósok a Budapesti Regionális Judo Szövetség nemzetközi versenyére.

A legnépesebb mezőnyt az idén is az U15-ös, vagyis a serdülő korcsoport küzdelmei adták (572 fő), de a többi korcsoportban sem lehetett panasz az indulók számára, összesen 1512 judoka lépett tatamira a budapesti viadalon. A tornát hétfőn és kedden korosztályos nemzetközi edzőtábor követi a Megyeri úton, ahol a jégcsarnokban és a Horváth István judocsarnokban is telt házzal zajlanak az edzések.

A kétnapos versenyen összesen harminchét egyesület vagy válogatott tudott aranyérmet szerezni, az éremtáblázat első helyen a Ceglédi VSE végzett (5 arany, 3 bronz), megelőzve Ukrajna válogatottját (4, 3, 2) és a BHSE együttesét (4, 1, 3).