Sport – Parasport Tábor és Turisztikai Konferencia Parádsasváron

by admin 1 310 views0

A Stabilitás Sport Klub, a Budo Sport Akadémia Alapítvány és a Mozgáskorlátozottak Halassy Olivér SC közreműködésével került megszervezésre és lebonyolításra az a sport-parasport tábor és turisztikai konferencia Parádsasváron, amelyen 35 fő vett részt a helyi önkormányzattal való együttműködésnek köszönhetően, melynek keretében ingyenesen ajánlották fel az apartmanházakat a sportolók, edzők és a kísérők részére.

A tábor vezetője Kalmár Árpád, a Karate Szakszövetség ált. alelnöke, a Stabilitas Sport Klub elnöke, és Hodunov Edvárd a Magyar Karate Szakszövetség parasport bizottság és a Mozgáskorlátozottak Halassy Olivér SC elnöke voltak. A rendezvény fővédnöke Dr. Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója volt, aki maga is aktívan részt vett a programokban és segítette a tábor munkáját.

A napi program délelőtti sport és önvédelmi foglalkozásból, délután pedig képességfejlesztő és játékos programokból álltak, a település által biztosított focipályán és művelődési házban.

Az edzések és foglalkozások közötti részben társas és csapatépítő programok, játékok, beszélgetések és közös főzési programok is voltak a parádsasvári önkormányzat által felajánlott apartman házakban.

 

A tábort meglátogatta Dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, ill. Dr. Texe Gábor orvos – feltaláló, életmódtanácsadó is, aki előadást tartott táborban az egészséges életmódról és a helyes táplálkozásról.

 

A keddi napon egy Turisztikai Konferencia is a program része volt, ahol  a parádsasvári MÁTRA Resort akadálymentes koncepció is bemutatásra került, melynek keretében Holló Henrik parádsasvári polgármester úr köszöntőjét követően előadást tartottak a sportról- parasportról, az akadálymentes turizmusról és a bűnmegelőzésről Dr Garamvölgyi László,  Hodunov Edvárd,  Kalmár Árpád,  Benkő Béla,   valamint Dr. Zsarnóczky Martin, a MÁTRA resort projektvezető előadásában.

A konferenciát követően a résztvevők kifejezték szándékukat a jövőben történő hosszútávú együttműködésről, amelynek keretében rendszeres sport és akadálymentes rendezvényeket terveznek a településre, amelynek csúcsa jövőre egy nagyobb létszámú nemzetközi sport parasport tábor, konferencia és verseny lesz Parádsasváron.

 

A TÁBOR SZERVEZŐI KÖSZÖNETET MONDANAK AZ ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ!

 

MÁTRA Resort akadálymentes koncepció Parádsasváron

  • Parádsasvár az első akadálymentes turisztikai településsé kíván válni
  • Az akadálymentesség kidolgozásában Dr. Zsarnóczky Martin nemzetközi kutató szakember vesz részt és hozzájárul, hogy az Európai Unióban is kiemelt helyszín lehessen
  • Dr. Zsarnóczky Martin docens kutatási területe a komplex akadálymentesség, amelybe nemcsak a fogyatékossággal élők, hanem az idősek, a kisgyermeküket egyedül nevelők és az allergiákkal, érzékenységgel élők is beletartoznak            
  • a parádsasvári akadálymentes turizmus kiemelten kezeli a parasportot és hosszútávon kíván együttműködni
  • Parádsasvár akadálymentes turizmus település kezdeményezése első és kiemelkedő a hazai turisztikai életben