Életének 88. évében elhunyt Cziffra Mihály

by admin 1 103 views0

Életének 88. évében elhunyt Cziffra Mihály a Budapesti Kosárlabda Szövetség elnöke, kosárlabda edző, nemzetközi játékvezető, FIBA komisszár, a sportág magyarországi Halhatatlanok Csarnoka és az MKOSZ örökös tagja. Alapítója és egyben elnöke volt a Budapesti Sportszövetség Uniója egyik jogelődjének a Sportági Szakszövetségek Budapesti Szövetségének, majd az átalakulás után BSU alelnöke.

Miska bácsi 1946-1970 között először játékosként ismerte meg a sportág minden rejtelmét, majd 1958-1974 között edzőként is tevékenykedett, de leginkább a kimagasló nemzetközi játékvezetői tevékenységéről ismerték, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnél egyedülálló, 30 éves múlttal rendelkezett. Nemzetközi FIBA Komisszár (1985-94).

1947-től a Budapesti Kosárlabda Szövetség munkatársa, vezetője, elnöke, évtizedeken át tagja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökségének, közben többször elnöke is volt a Játékvezetői Bizottságának.

Közel hét évtizedes sikeres Fővárosi tevékenységét több kitüntetéssel ismerték el, megkapta Sport Érdemérem arany és ezüst fokozatát, az Esterházy Miksa Emlékérmet és 2013-ban Budapestért díjat vehetett át Tarlós István főpolgármestertől a főváros sportja érdekében végzett áldozatos és eredményes munkájáért, valamint életműve elismeréséül.

Miska bácsi! Isten Veled, emléked örökre megőrizzük!