NATO FUTÁS Budapesten – Nemzetközi sikerek!

by admin 1 172 views0

A NATO és a Honvédelmi Minisztérium által támogatott NATO Futás évenként kerül megrendezésre 4 és 10 kilométeres távon Budapest történelmi szívében, festői útvonalon.

A versenyre ebben az évben több mint 4000 futó 22 országból érkezett, míg a katonai csapatok versenyén 13 ország vett részt. A 10 km-s távon a nemzetközi katonai futók döntötték el az első helyezéseket, férfiaknál a lengyel  DEMCZYSZAK Mateusz, míg a nőknél az angol HODGKINSON Danielle ért elsőként a célba.  A hagyományos „Történelmi Váltófutás” diákversenyen  40 iskola diákjai indultak.

A helyezett futók részére díjakat és a DECAHLON utalványt Danada Judit a Fővárosi Önkormányzat Sport Osztály vezetőjeDr. Böröndi Gábor altábornagy, a  Magyar Honvédség parancsnok helyettese, és Varga András a Budapesti Diáksport Szövetség elnöke adta át.  A célba érkezőket befutóéremmel és a támogatók által biztosított frissítőkkel fogadtuk, a 383 The Kopjari ásványvízzel, Moments szelettel,  Natur Zitrone itallal, valamint SCITEC termékekkel.

A rendezvény sikeres lebonyolítását támogatta a Fővárosi Önkormányzat, Honvédelmi Sportszövetség, Budapest Közút Zrt., Szerencsejáték Service Nonprofit Kft, Xeless Kft, Budapesti Diák Sportszövetség és az Inkal-Security 2000 Kft.

Köszönjük a támogatást!

Budapesti Atlétikai Szövetség