Eseménydús évet zárt a Budapesti Sportszövetségek Uniója

by admin 1 251 views0

Igazán eseménydús évként zárhatjuk a 2019-es esztendőt! – kezdte Dr. Pap Sándor, a Budapesti Sportszövetségek Uniójának alelnöke a 2019. december 10-én tartott karácsonyi évzáró ünnepségen tartott köszöntő beszédében. A szervezet a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat lebonyolítójaként az ide évben számos sportesemény, rendezvény megszervezésében vett részt, Budapest Főváros Önkormányzata irányítása alatt, a Testnevelési Egyetemmel partnerségben.

Az évad fő célkitűzése a minél szélesebb tömeget megmozgatása, sport és egészséges életmód népszerűsítése volt. Eme irányelvek alapján sor került újévi korcsolyázásra, szeniorokat megmozgató életmódváltó napra, spinning rekordbeállításra, jóga fesztiválra és nordic walking napra is. A budapesti sportszövetségek, számszerint 15 tagszervezet, rendkívül aktív közreműködésével május 25-én Családi Sportnap került megrendezésre a Margitszigeten a programsorozat részeként, ahol a fő cél a különböző generációk közös sportolási lehetőségének megteremtése volt. Az eseményre közel 30.000 fő látogatott ki. A Csobbanj, Budapest! sportesemény szintén budapesti sportszövetségek bevonásával valósult meg, mely esemény középpontjában elsősorban a vízi sportok álltak. A programsorozatot a Jég veled, Sportfőváros! rendezvénnyel zártuk december 8-án, a Városligeti Műjégpályán.

Alelnök úr beszédében elmondta, hogy a több tízezer budapesti lakost megmozgató programsorozat Budapest Főváros Önkormányzatának támogató együttműködése nélkül nem valósulhatott volna meg, továbbá köszönetet mondott a többi együttműködő partnernek, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-nek, a Budapesti Sportszolgáltató Központnak, illetve a BSU Elnökségének, projekt csapatának és természetesen a tagszervezeteknek is.

A köszöntő beszédben a már évek óta rendkívül sikeresen működő sportszakmai képzések is megemlítésre kerültek. Dr. Pap Sándor külön kiemelte Tóth Erika szakmai és képzési vezető áldozatos munkáját, megköszönve neki a rengeteg befektetett időt és energiát.

Az est folyamán sor került a 2019. évi BSU Aranygyűrű átadására is. Az Elnökség döntésének értelmében az idei évben a Budapesti Kajak-Kenu Szövetség jelöltje, Horváth Péter kapta a kitüntetést, akinek laudációját Dr. Bácskai János, a szövetség elnöke mondta el. Méltatása alatt a vendégek képválogatást tekinthettek meg a díjazott életéről, munkásságáról, majd Dr. Pap Sándor alelnök úr átadta részére az Aranygyűrűt és az oklevelet.

Dr. Kamuti Jenő elnök úr tisztségéből adódóan nem tudott részt venni az eseményen. Az évzáró vacsorával egy időben Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes asszonnyal Brüsszelben, az Európa Sportfővárosa címet kiosztó Európai Fővárosok és Városok Sportszövetségének Gáláján képviselték Budapestet és adták át a címet Malagának, 2020 Európa Sportfővárosának.

Az évzáró vacsorán résztvevő minden vendégünknek köszönjük a részvételt!

Az eseményről készült képválogatás az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.