BLSZ I-es csapat 16 között a Magyar Kupában!

by admin 1 113 views0

A Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutott a BLSZ I-es Internationale CDF SE, amely a harmadosztályú III. Kerületi TVE 2-1-es kiejtésével a 2016. június végén megrendezésre kerülő Amatőr Kupáért is megmérkőzhet!

Internationale CDF SE – III. Kerületi TVE 2-1

Magyar Kupa 3. forduló
Boldogok lehettek az óbudai drukkerek, amikor meglátták a Magyar Kupa sorsolásakor, hogy az alacsonyabb osztályú Inter CDF SE-vel kell megmérkőznie kedvenceiknek. Bizakodásra adhatott okot számukra az, hogy két évvel ezelőtt amikor még mindkét csapat BLSZ1-es volt, akkor a Kerület oda-vissza három góllal verte a többnyire külföldi játékosokból álló ellenfelét.

A két csapat élénken élő közös történelmén túl, az is a vendégek mellett szólt, hogy az Inter az előző két fordulóban vereséget szenvedett a BLSZ1-ben, az FFC 3-0-ra, míg az Ikarus 3-2-re verte meg a már több hete vezetőedzője nélkül készülő gárdát.

Az első igazán komoly helyzet a hazaiaké volt.A 15. percben Zámbó Tibor cselezte szét a Kerület védelmét, majd 18 méterre a kaputól buktatták. A szabadrúgást Saheed Oluwashina a felső kapufára ívelte!
Góllal válaszolt a Kerület! A 20. percben egy szépen kipasszolt akció végén Horváth Levente 13 méterről elrúgta a labdát Nagy Adrián mellett. 0-1

1364589135_file_one.com-19724-football

Volt aki, már azt hitte a lelátón, hogy itt van vége a meccsnek, de 5 perc múlva jött az egyenlítés. Ogbaje Kingsley beadása után Saheed Oluwhashina 7 méterről úgy fejelt a kapuba, hogy az egyik kapufáról a másikra került a labda mielőtt a gólvonalon túlra jutott. 1-1

A félidő végére belejött az Inter és kezdett alábbhagyni a Kerület minimális dominanciája is.
A 39. percben, csak a szerencse mentette meg az NB3-as csapatot a góltól, Oluwhashina megpattanó lövése kevéssel ment el a jobb kapufa mellett.
A 45. percben viszont már nem volt kegyelem. A saját jobb oldali szögletzászlójától végzett el szabadrúgást a hazai csapat és a keresztbe előre ívelt labdával gólig jutott, egy visszagurítást követően Somto Kingsley lőtt a hálóba. 2-1 Ennél a gólnál 11-el több Kerületért szorító nézője volt a meccsnek.

A második félidőben mindent megtettek az egyenlítésért a vendégek, és az 55. percben egy kiugratás után, ha Nagy Adrián nem lép ki jó ütemben a kapujából, akkor Horváth Levente könnyedén kiegyenlíthetett volna.
Többnyire az Inter térfelén zajlott a játék, de amikor kibújt a hazai csapat, akkor nagyon veszélyes volt.
Egy ilyen gyors kitörés végén a 70. percben Rumen Stefanov 14 méterről leadott lövését kellett kiütnie Kondor Tamásnak..
Öt perccel később Gálfi László (Kerület) egy szép csel után lőtt, Nagy Adrián nagy bravúrral ütötte ki a labdát a bal sarok elől
A 40. percben egy 18 méteres lövés után ismét nagyot védett az Inter kapusa. Nyomott a Kerület, de a kapuba nem tudott betalálni, sőt a végén majdnem megkapták a kegyelemdöfést is.
A csereként beállt Henry Etiosa lövése után a labda a felső kapufáról a gólvonalra és onnan kifelé pattant.
Miután a 4 perces hosszabbításban sem született gól, meglepetésre, de a meccs képe alapján megérdemelten az Inter jutott a legjobb 16 közé a kupában!