Több kiváló eredmény, EB szintek a Budapest Fedettpályás Atlétikai Bajnokságon!

by admin 1 916 views0

Budapesti Atlétikai Szövetség szervezésében, a január 19-i idénynyitó atlétikai bajnokság rögtön rangos látnivalóval indult, hosszú kihagyás után ismét rajthoz állt Márton Anita, a súlylökés regnáló fedett pályás világbajnoka. A dobókörnél összegyűlt szép számú hozzáértő közönség bíztató tapsa közepette a Békéscsabai AC versenyzője 17,22 méteres  teljesítménnyel nyitotta téli versenyszériáját.

„- Három hete kezdtünk el lökni, amely nem indult könnyen – mondta Márton Anita az eredményhirdetés előtt. – Örülök ennek a 17 méter feletti lökésnek, EB-szint is lett.

„- Gyakorlatilag az egész alapozást szinte a nulláról kezdtük – tette hozzá Eperjesi László, a fedett pályás vb győzelme mellett kétszeres fedett Európa-bajnok, kilencszeres fedett magyar bajnok atlétanő edzője.

Fizikálisan olyan állapotban van, mint tavaly a világbajnokság megnyerése előtt. A technikai oldalt kell fejleszteni, ez is fokozatosan, napról napra változik, egyre jobban beletalál. A mai eredmény annyi, amit vártam tőle, 17,22-métert mondtam a verseny előtt. A jövő heti bostoni viadalon akár a 18 métert is elérheti.”

A nagy programú viadalon Márton Anita  EB-szintnél jobb  eredményét továbbiak is követték. Így Vindics Balázs 1:48,52, perces idővel nyerte a 800 métert; Nguyen Anasztázia  7,37-el volt a leggyorsabb 60 méteren és Kerekes Gréta  8,12 mp-el győzött 60 gáton – majd nem sokkal később szintén Eb-szinten belül ért célba a 60 m első előfutamában/7,39 pb.

Az idénynyitó verseny további figyelemre méltó eredményei megtekinthetők, az alábbi linken.