Élen a tanulásban, élen a sportban 2016.

by admin 8 739 views0

Az „Élen a tanulásban, élen a sportban” fővárosi pályázat díjazottainak ünnepélye október 13-án került megrendezésre a Városligeti Műjégpálya Dísztermében.

Legyünk büszkék a kiváló tanulmányi és sportoló eredménnyel bíró fiataljainkra, akik egész Budapest büszkeségei és társaik példaképei is egyben.

Az alábbiakban Olvassák látogatóink Horti Gábor műsorvezető összegző gondolatait a rendezvényről.

 

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Nincs annál jobb érzés, amikor egy fiatal sportoló edzője elismerését kapja, egy jó verseny után! Nincs annál jobb érzés, mint amikor egy tanuló iskolai feladata elvégzése után kiemelkedő osztályzatot kap a sulijában! Nagyszerű, életre szóló pillanat volt, amikor „Az élen a tanulásban, élen a sportban” díjátadón csupa egykori kiváló sportoló, többek között Fábián László öttusázó, Szabó Bence kardvívó, Kozmann György kenus tapsolta meg a kitüntetett fiatalembereket.

A Budapesti Főpolgármesteri Hivatal lassan 50 éve figyeli a fővárosi iskolákban és a sport versenyeken kiemelkedő eredményt elérő diákokat. A felnőttek jól tudják, milyen fontos az áldozatot követelő, az iskolában és edzéseken, versenyeken remeklő tanulók dicsérete, a rengeteg szenvedés díjazása. Idén is kitüntettek 25 tanulót, aki tanáraik ajánlásával és nagyszerű eredményeik miatt kaptak oklevelet és pénzjutalmat.

Az igazán stílusos helyszínen, a Műjégpálya Dísztermében megtartott ünnepségen Szalay-Bobrovniczky Alexandra Főpolgármester helyettes asszony beszédében hangsúlyozta, hogy ezek a fiatalok kiemelkedő példaképek, nagyszerű hozzáállásukkal bebizonyították, hogy a rengeteg tréning és verseny mellett is lehet nagyszerű eredményt elérni az iskolában is. Az olimpia ezüstérmes párbajtőröző Imre Géza, aki díszvendégként szólalt fel az átadón, sajnálkozva emlékezett arra, hogy annak idején, őt nem kaphatott ilyen kitüntetést. Felnőtt fejjel belátta, ez nagyon motiváló lehetett volna neki is, most pedig azoknak, akik a hétköznapokon hősiesen küzdik le a feladataikat, Az iskolában is ugyanolyan magas színvonalon, mint ahogyan az edzőteremben, versenyeken.

Általános iskolai, középiskolai és egyetemi kategóriában kaptak kitüntetést és díjazták a mozgás sérült fiatal sportolók kemény helytállását is!

 

BSU Iroda