Pólus Futónap – Palota Kupa

by admin 914 views0

2017. április 1-én rendezte a Budapesti Atlétikai Szövetség a XV. kerületi Önkormányzattal közösen a „PÓLUS Futónap – PÓLUS Palotakupa” sporteseményt, mely a BSU pályázatán 900 ezer forintos támogatást nyert el.

Amint a beszámoló és a képek is bizonyítják jó helyre került a támogatás hiszen, több , mint 1500 futó vett részt az eseményen.

Ragyogó napsütés, de kissé csípős hideg fogadta a hagyományos futóesemény résztvevőit a Pólus Bevásárlóközpont mellett a Szilas patak partján.

Kilenc órától gyülekezett a nagyszámú mezőny a Pólus parkolójában kialakított versenyközpontoknál. Először a FITNESS FIVE GIM csapata gondoskodott a színpadi programjával a jó hangulatról és a futók izmainak bemelegítésükről.

A rendezvényt a fővédnök Dr. Lamphert Mónika a XV. kerület jegyzője nyitotta meg, majd a jegyző asszony is csatlakozott a kerületi család futamhoz.

A legnépesebb kategória a gyermek és családi futás versenyszámaiban mutatkozott, közülük is kiemelkedett a 675 tanulót mozgósító Hartyán Általános Iskola, akik ezért a teljesítményükért átvehették a díszes Palota Kupát.

A Budapesti Atlétika Szövetség 28 versenyszámban díjazta a Pólus Futónap győzteseit, melyben Budapest bajnokokat is avattak. A legeredményesebb sportegyesület az IKARUS BSE lett, atlétái összesen nyolc bajnoki címet szereztek egyéniben és csapatban.

Mellékeljük az eseményről összeállított cikket, eredménylistát és néhány fényképet.

A részletes versenyszámok és eredmények a http://www.bpatletika.hu  honlapról letölthetők.

Eredmények

 

rajt2017

 

rajt2

iskola2

GAB_1691vok

GAB_0981v