Teqball Világkupa Budapesten

by admin 771 views0

Június utolsó hétvégéjén Budapesten, az Elek Gyula Arénában rendezték meg a teqball, vagyis az asztalon játszott futball első világkupáját. – számol be róla az origo.hu.

Huszár Viktor, az egyik feltaláló az esemény szombati nemzetközi sajtótájékoztatóján az origi.hu-nak elmondta: a teqball hatalmasat fejlődött az elmúlt két évben. „Közel húsz országból jöttek játékosok, jó látni, hogy ilyen gyorsan tud növekedni a sportág” – fogalmazott Huszár, aki hozzátette: az elmúlt időszakban 55 világszár labdarúgóval kerültek kapcsolatba a teqball nemzetközi népszerűsítése során.

George Yerolimpos főtitkár arról beszélt, hogy a Nemzetközi Teqball Szövetségnek (FITEQ) több mint 50 sportághoz hasonlóan a svájci Lausanne-ban van a székhelye, de az operatív központ a magyar fővárosban működik.

A budapesti vk szombat esti döntője előtt Szabó Tünde sportállamtitkár méltatta a teqballt és feltalálóit: „Két magyar fiatalember mert nagyot álmodni és egy új sportágat fejlesztett ki” – mondta. Kiemelkedő eredménynek nevezte, hogy öt év munkájának gyümölcseként idén márciusban már meg is alakult a Nemzetközi Teqball Szövetség. „Ezt tekinthetjük az első hivatalos lépésnek afelé, hogy a teqball utat nyisson a világbajnokságok, Grand Prix-k és akár az olimpia felé is” – fogalmazott az államtitkár.

A páros fináléban a romániai Lázár Zsolt, Szécsi Barna kettős az Imreh Balázs, Szepessy Róbert duót győzte le, míg egyéniben Blázsovics Ádám diadalmaskodott Szolga Máté felett.