4 Város Tornája utánpótlás sportesemény Budapesten!

by admin 752 views0

Az idei évben Budapest látja vendégül a 4 Város Tornája rendezvénysorozatot. Ennek apropóján 2018. február 26-27- én a magyar fővárosba látogattak a résztvevő városok sportvezetői, és sikeres megbeszéléseket folytattak a rendezvény fő szervezőivel, a Fővárosi Önkormányzat Sport Osztályának képviselőivel.

A 4 Város tornája rendezvénysorozatot 1995-ben hívta életre Budapest, Pozsony, Bécs és Ljubljana, az évek folyamán Bécs helyét Horvátország fővárosa, Zágráb vette át. Az idei évben 23. alkalommal gyűlnek össze a csapatok, hogy atlétika, asztalitenisz, kosárlabda, kézilabda, labdarúgás és röplabda sportágakban összemérjék erejüket a 16 éves korosztályban. Az eseményt minden évben másik város rendezi meg, négy év után lesz újra Budapest a torna házigazdája. A három fővárosból összesen közel 300 fő érkezik Budapestre, a házigazda csapattal együtt mintegy 400 sportolót mozgat meg a megmérettetés. Budapest hagyományosan jól szerepel a viadalon, a torna történetében már több alkalommal is sikerült megnyernie az összetett pontversenyt.

Az előkészületi munkák egyik fontos állomásaként látta vendégül a városok sportvezetőit a magyar szervező gárda. A megbeszéléseken a küldöttségek megegyeztek a torna idei időpontjában, mely június 14-17. között lesz. A szervezők több lehetséges helyszínt is megmutattak a vezetőknek, akik mindegyiket megfelelőnek találták, így a Fővárosi Önkormányzat Sport Osztályának képviselői megkezdték a torna szervezési munkáit a budapesti sportszövetségekkel együttműködve. A külföldi sportvezetők részt vettek az Európa Sport Fővárosa 2019-es konferencián is, ahol tapasztalatokat gyűjthettek, és jobban megismerhették a magyar főváros sport tevékenységeit. A látogatást mind a szervezők, mind a megjelent sportvezetők sikeresnek tartották, és meglátásuk szerint komoly lehetőség van arra, hogy az idei megmérettetés legyen minden idők egyik legszínvonalasabb viadala. A tavalyi évben az összetett pontverseny győztesének járó kupát Zágráb hódította el, reméljük az idei évben Budapestnek sikerül hazai pályán megszerezni a trófeát.