A férfiaknál REAC, a nőknél a Metis nyerte a Budapest Kupát!

by admin 3 984 views0

Az MLSZ Budapesti Igazgatóságának szervezésében a BMTE Stadionban többszáz néző előtt került megrendezésre a 42. Budapest Kupa döntője, az 1908 SZAC és a REAC találkozója. A mérkőzést megelőzően a 3. Női Budapest Kupa fináléjában a Metis NFC és a Kormányőr SE csapott össze. A kilátogatók, a csapatok és a szervezők nagy örömére a női döntő is amatőr szinten szintén nagy közönség előtt került lejátszásra. A férfiaknál a REAC, a nőknél a METIS NFC csapata nyerte a kupát!

 

3. Női Budapest Kupa

Metis NFC – Kormányőr SE 4-2 (0-0)

Gólszerzők: Kardosi Blanka az 51. percben, Urbán Anett az 57. percben, Juhász Andrea a 85. percben, Farkas Klaudia a 89. percben ill. Csorba Szandra a 66. percben, Bárándi Edina a 90. percben

Metis NFC-ben pályára lépett: Császár Anikó (Váradi Judit), Farkas Klaudia, Kardosi Blanka (Kalász Kitti), Csatóné Barna Judit, Soltész Bettina (Demeter Alexandra), Juhász Andrea, Kátai Lili, Váradi Eszter, Urbán Anett (Györgyövics Szilvia), Halász Evelin, Németh Flóra

Kormányőr SE-ben pályára lépett: Balla Bernadett (Molnár Nikolett)- Szászi Dorina, Gondos Borbála, Kis Renáta (Bárándi Edina), Harmatos Vanda, Erdős Boglárka (Borkó Adrienn), Molnár Zita (Glasz Daniella), Tóth Tünde (Molnár Andrea), Heer Anett (Egri Pálma), Csorba Szandra, Futó Erzsébet (Patonay Katalin)

Meglehetősen sokan tekintették meg a Női kupadöntőt, jó volt ránézni a lelátóra. A Kormányőr szurkolói vitték a prímet, de a Metisért is szép számban szorítottak. A többek között a remekül védő Balla Bernadettnek is köszönhetően (Kormányőr) 0-0 lett a félidő.

A második játékrészben viszont igazi gólzáport rendeztek a csapatok. 2-0-s Metis-előny után még Csorba Szandra közelebb tudta zárkóztatni a Kormányőrt, és ennek eredményeként a meccs egészen az utolsó percekig izgalmas volt. A végső csapást a 85. percben tudták bevinni a zöldek, Juhász Andrea alakította 3-1-re az eredményt. A 89. percben aztán csapatkapitányuk, Farkas Klaudia is a hálóba juttatta a labdát, ez volt a hab a Metis tortáján! A meccs utolsó pillanata a Kormányőré volt, a szurkolók nagy örömére Bárándi Edina a 90. percben még bevitt egy szépítő találatot.

 

 

 

42. Budapest Kupa döntő

1908 SZAC Budapest – REAC 0-3 (0-2)

Gólszerzők: Kovács Dániel az 5. percben, Kutai Dániel a 36. percben, Somogyi Bálint a 90. percben

A SZAC-ban pályára lépett: Várhegyi Dániel, Balogh Tibor (Kovács Áron), Papp Gergely, Gálvölgyi Márton (Soós Attila), Gálvölgyi István, Berta József, Diós Péter, Pálóczi Patrik (Horváth Richárd), Veres Péter (Schön Bálint), Koritár Dávid, Kaszab Bence

A REAC-ban pályára lépett: Giczi Balázs, Pesti Dávid, Horváth Levente, Sallay Botond, Lászka Balázs (Pfister Erik), Kasza Dániel, Horváth Patrik (Bodnár István), Nagy Gergő, Kutai Dániel Kovács Dániel (Somogyi Bálint), Merczel Zsolt

Mindkét szurkolótábor a mérkőzés kezdetétől fogva kitett magáért, nagy létszámban érkezett és hangosan buzdította csapatát. A SZAC-osok, de a rákospalotai tábor is hozzátett a mérkőzés kiváló hangulatához. Jó volt látni, hogy a semleges nézők is sokan látogattak ki a meccsre, a BLSZ számos csapatától jöttek vezetők, játékosok, futballkedvelők egyaránt.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, az Újpesti TE 17 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt futballistájára, Molnár Emánuel Erikre emlékeztek. A lelkes pestszentlőrincieket az sem csendesítette el, hogy a REAC már az 5. percben megszerezte a vezetést, Kovács Dániel jobb oldali szabadrúgására többen is érkeztek a tizenhatoson belül, de a labda végül érintés nélkül a hálóba vágódott. 0-1A rákospalotai csapat ezután is irányította a játékot, és bár a SZAC nem védekezett rosszul, a 36. percben előnyét tovább sikerült növelni. Pesti Dávid beadása után Kutai Dániel fejelte a hálóba a labdát.

A szünetben került sor a Női Budapest Kupa díjátadójára, amely rendkívül hangulatosra sikerült, az ekkor a lelátón lévő négy szurkolótábor lelkesen tapsolta meg a dicséretes produkciót nyújtó lányokat.

A mérkőzés második félidejének elején sem állt be különösebb változás a mérkőzésbe. Továbbra is a REAC kezében volt a meccs, és több nagy helyzetet is kidolgozott. A védekezésre szoruló SZAC csak a mérkőzés utolsó harmadában tudott igazán veszélyeztetni, de eredményben nem tudott közelebb zárkózni ellenfeléhez.A rákospalotai csapat pedig a 90. percben tovább boldogította az értük szorítókat. Kasza Dániel passza után Somogyi Bálint 13 méterről a hálóba gurította a harmadik találatot.

Az ünnepélyes díjátadón a játékvezetőknek járó díjakat Juhos Attila, a BLSZ Játékvezető Bizottságának elnöke, a csapatoknak járó ajándékokat Vizi Sándor, Budafok-Tétény önkormányzati képviselője, a kupákat, érmeket és a vándorserleget Borbély Zoltán az MLSZ Társadalmi elnökségének alelnöke, és Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója adta át.