Több mint ezren láthatták a Kelen történelmi sikerét a Budapest Kupában!

by admin 1 256 views0

Nem csalódott az, aki kilátogatott a Budapest Kupa döntőjére, amelyet a Budafoki MTE Stadionban rendezett meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2019. április 24-én, szerdán 19 órától.

A találkozott megelőzően 17 órától Színész – Újságíró Rangadó került megrendezésre, amelyen többek között Murányi Domonkos gólerős játékának köszönhetően is a Szöllősi Görgy és Somogyi Zsolt fémjelezte csapat magabiztos győzelmet aratott a Nemcsák Károly vezette Színészek ellen.

Következett a várva várt döntő, amelyre végül több mint ezren érkeztek. A bejáratnál tombolával és műsorfüzettel várta a kilátogatókat az Igazgatóság.

A találkozó előtt közvetlenül együtt mutatták be a pályán a 3 eddigi vándorserleget. Az először 1977-ben átadott elsőt, amelyet a RAFC csapata három egymásutáni győzelme után 1997-ben végleg elnyert, majd a most 2019-ben visszavonultatott másodikat, és végül a több mint egy méter magas új kupát.

A mérkőzés első félidejében jó értelemben gyorsan egymásnak estek a csapatok. Soltész István már az 5. percben megremegtette a REAC kapufáját, majd a 30. percben az egyesület elnökének fia Van Den Aker Alex a 30. percben meg is szerezte a vezetést a Kelennek.  A félidőig maradt az 1-0.

A szünetben a tombolák kisorsolására került sor az ajándékcsomagok, és a megjelent hírességek által aláírt labdák után Lisztes Krisztián korábbi válogatott labdarúgó egy 8 éves kisfiúnak okozott nagy örömet azzal, hogy kihúzta a számát. Az ifjú szurkoló egy két főre szóló belépőt nyert a Magyarország – Wales EB-selejtezőre.

Jött a második félidő, amely során a REAC természetesen új fokozatba lépett. Támadásaik nem is maradtak eredménytelenek, és a 60. percben a csereként beállt Törőcsik Bence ki is egyenlített.

A palotaiak nem hagyták abba a nyomást és volt is esélyük megszerezni a győztes gólt, de végül maradt az 1-1, ahogy a szurkolók izgalmait fokozva a 2×15 perc hosszabbítás után is.

Jöttek a büntetők, amelynek esélyese volt a Kelen, hiszen a negyeddöntőből és az elődöntőből is büntetőkkel jutottak tovább. Jól rúgtak akkor és jól rúgtak most is a tizenegyespárbajt a budai csapat nyerte meg 5-3ra.

Tombolt a lelátó, ezen a napon rengeteg fiatal döntött minden bizonnyal a futball életre szóló szeretete mellett.

A díjátadón először a mérkőzés játékvezetőit ismerték el, Juhos Attila a BLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke adott át emlék plaketett Kiss Gergőnek, Kispál Márknak, Tóth I. Tamásnak, és Dobó Gábornak.

Ezután Lisztes Krisztián díjazta a mérkőzés legjobbját, aki az Igazgatóság döntése alapján Balogh Bence Béla lett a Kelen SC támadója. Az érmeket, a kupákat és a vándorserleget Gundel Takács Gábor, az MLSZ Budapesti Igazgatóság társadalmi elnöke, Dr. Borbély Zoltán társadalmi alelnök, és Lovász Tamás István az MLSZ Budapesti Igazgatója adta át.