A Családi Sportnap lett 2019-ben az év szabadidős sporteseménye

by admin 2 112 views0

Az M4 – Az Év Sportolója Gála 2019 „Az Év szabadidős sporteseménye” címet vehette át tegnap Dr. Kamuti Jenő, a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnöke és Munkácsi Kitti, a szervezet főtitkára. A díjátadásra a Nemzeti Színházban, a Gála beharangozó sajtótájékoztatóján került sor.

A BSU a 2019. május 25-én, a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat keretében, a Margitszigeten megrendezett Családi Sportnap eseménnyel pályázott a Magyar Sportújságírók Szövetsége által idei évben első alkalommal meghirdetett kategóriában. A sajtótájékoztatón Dr. Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke elmondta, ennek, illetve a szintén idén debütáló, „Az Év e-sportolója” kategóriának létrehozását az tette szükségessége, hogy ezen területek is több százezer embert mozgatnak meg, viszont a jelenlegi, hagyományos kategóriák ezeket nem fedik le. A MSÚSZ célja, hogy jövőre ezt a két díjat is, többivel együtt, a színpadon adják át.

A díjat átadta Novotny Zoltán (balra), a MSÚSZ tiszteletbeli elnöke és Szöllősi György

Nagy megtiszteltetés, hogy elsőként ez az esemény lehet ennek a címnek a birtokosa, hiszen a BSU-nak mindig is fontos terület volt a szabadidősport, alaptevékenységébe illeszkedik. Bízunk benne, hogy ennek a kategóriának az elindításával a szabadidősport is nagyobb figyelmet kap. Az, hogy a májusi Családi Sportnap kiérdemelte ezt a díjat, az eseményen résztvevő 15 tagszervezet érdeme is, hiszen a budapesti sportszövetségek, illetve sportolóiknak a részvétele csak tovább emelte az esemény színvonalát. Ezúton is köszönjük nekik még egyszer az együttműködést! – mondta Dr. Kamuti Jenő elnök a díj átvételét követően.

Képek forrása: sportujsagirok.hu